Enga Inside: Hvordan uttales fornavnet til Bård Finne?

Det begynte med en diskusjon mellom Aron Dønnum og Magnus Retsius Grødem. De skifter ved siden av Bård Finne i garderoben. Og da er det jo bare naturlig at man vil vite hvordan sidekameraten ønsker at fornavnet skal uttales, eller hva?

Annonse:

Det er vanskelig å forklare dette i skriftlig form, men det er lov å gjøre et forsøk. Du kan for eksempel si Båååard. Eller du kan si Bår. Begge deler lyder helt forskjellig om du snakker sånn som Bård gjør, altså med skarre-r. Så her har vi altså allerede fire forskjellige varianter.

Jeg tar spørsmålet bort til langveggen, der herrene Lekven, Larsen Kwarasey og Kjelsrud Johansen lytter ettertenksomt når jeg forelegger dem debatten som pågår borte på kortveggen. De overdøves raskt av Marcus Sandberg; han har som vanlig sterke oppfatninger om det meste.

- Om du kommer fra Skåne, ville Bård hete Bååård – med lang vokal, litt ned i tonefallet mellom å’ene, og like lang skarre-r. Men i Gøteborg ville vi sagt Boort!

Dette som innledning til morgendagens begivenhet. Da er jeg quiz-master i tidsrommet mellom fotballtrening og styrketrening. Noen er spent på hva de kan vente seg.

- Hva slags quiz er det du skal ha, Rønsen?
- Du vil ha et eksempel på spørsmål jeg kan komme til å stille?
- Ja.
- 28. februar er datoen, men i hvilket år ble Olof Palme Skutt?
- Hvem er Palme?
- Han var vokalist i ABBA!

Dette kan bli riktig så festlig. Rapport følger.

Annonse fra Eliteserien: